טיפים לקניה חכמה שיעזרו לכם לחסוך כסף

יש הבדל בין לדעת מה הצרכים ומה הרצונות שלכם, וההבדל הזה חשוב להימנעות מקניה שנעשית מתוך דחף כחלק מהטיפול הקמעונאי שכולנו הפכנו להיות חלק ממנו. אז איך אתם יכולים לדבוק בתקציב שלכם בלי לסבול מהתקפי חרטה אחר כך בבית? בין אם זה קניות של מכולת, בגדים, או מכונית חדשה, שמירה על משמעת בכל מה שקשור להוצאות תעזור לכם להשיג את המטרות שלכם גם בלי לחפור בור יותר מדי עמוק בארנק.

 

לפניכם 6 טיפים שיעזרו לכם לבצע קניות חכמות יותר, שיקלו על הגשמת המטרות הפיננסיות שלכם:

 

1. לכו לחנות עם רשימה:

היזהרו מכניסה ספונטנית לחנויות, מבלי לדעת מה אתם באמת צריכים. הכנת רשימה לפני שאתם שמים רגל אחת בחנות תסייע למנוע הוצאות מיותרות. כך ייצא שאתם תלכו לחנות עם כוונה מסוימת, ותזכרו מה אתם מתכננים לרכוש. זה יעזור לכם לחסום את מסרי השיווק שקוראים לכם לקנות דברים שאתם לא ממש צריכים. זה גם נכון לגבי קניות באינטרנט. הכנת רשימה מראש תפחית את הפיתוי שמגיע ממודעות סביבכם.

 

2. עשו קניות לבד:

קניות עם אחרים יכולות לגרום לכם להוציא יותר כסף, כי אתם עלולים להיכנע ללחץ הזה ביתר קלות. במקום זה, לכו לחנות לבדכם עם רשימה. בדרך זו, אתם יכולים לחדד את מה שאתם באמת צריכים, לא להיכנע להשפעה חברתית ולהוצאות מיותרות רק כדי לשמור על רושם מסוים בפני אנשים. בנוסף, כך גם כנראה תימנעו מלהוציא כסף על ארוחת צהריים עם השותף שלכם לקניות.

 

3. הגדירו את התקציב שלכם:

הגדירו את התקציב ודיבקו בו. השתדלו להיות כמה שיותר ספציפיים, והגדירו כמויות קבועות על בסיס הצריכה האמיתית שלכם. כך תוכלו לחשב כמה אתם יכולים להוציא כל חודש על אוכל בחוץ, מצרכים, בגדים, ובילויים. תקציב נכון יעזור לכם לחיות במסגרת היכולת הכלכלית שלכם. אל תשכחו לחשב בתקציב את ההוצאות החד פעמיות והעונתיות, כמו שכירות/משכנתא, ביטוח חיים, הוצאות בחגים, קניות כשחוזרים לבית הספר עבור הילדים, ועוד.

 

4. הגדירו מגבלת זמן:

הימנעו מבילוי של אחר הצהריים נינוח במעברים של חנויות. במקום זה, הקלו על עצמכם בכך שתכינו רשימה, תקנו את כל מה שאתם צריכים, ולאחר מכן פשוט תעזבו את החנות. אחרת, אתם עלולים לקנות דברים בכל מיני מבצעים שאתם בכלל לא צריכים, אבל הקניה עצמה תתן לכם תחושה טובה מפני שקנית משהו בהנחה. אל תיפלו לזה.

 

5. אל תצאו לקניות רעבים או עצבניים:

ניסויים התנהגותיים על צרכנים מראים כי אלה שהלכו לקניות עבור מצרכי מזון כשהם רעבים, קנו יותר מזון באופן כללי. כמה מאותם צרכנים אפילו רכשו פריטים שאינם מזון, ולא היו זקוקים להם. במילים אחרות, הרעב משפיע על הדחף לקנות יותר. כנ"ל לגבי מצב שבו אתם הולכים לקניות כשאתם עצבניים, או חווים רגשות חזקים. רגשות אלה יכולים לשבש את השיפוט ההגיוני שלכם ולגרום לכם לעשות החלטות מטופשות. למשל, לחץ או דיכאון יכולים להוביל לטיפול הקמעונאי הידוע.

 

6. עשו את שיעורי הבית הנדרשים עבור רכישות רציניות:

אם אתם מחפשים לקנות מוצר רציני כמו רכב, מומלץ שתעשו מחקר רב כדי לוודא שאתם מקבלים את המחיר והתנאים הטובים ביותר. בחנו היטב את הצורות השונות, הדגמים, שנת הדגם, על מנת שתוכלו להחליט איזה סוג של רכב אתם רוצים, ומה התקציב ואפשרויות המימון שלכם. אתם רוצים לקבל מידע על מחירים של רכבים חדשים ומשומשים כאחד, מפני שהם נוטים להשתנות מעט. כדי שתוכלו להבין בכמה תשלומים חודשיים אתם נדרשים לעמוד וכמה ריבית תצטרכו לשלם כדי לרכוש רכב חדש, השתמשו במחשבוני הלוואות.

 

גאים בעצמכם שאתם יודעים קצת יותר עכשיו איך לבצע קניות חכמות? התחילו להתנסות בזה עוד היום, וכך תוכלו להוכיח לכולם סביבכם שאתם כבר לא פראיירים.