5 טיפים שיעזרו לכם לעקוף קונפליקטים בזוגיות שלכם

1 – הביעו את רגשותיכם

עכשיו כשדיברתם על העובדות ללא פרשנות, תוכלו להתחיל להוסיף רגשות לשיתוף שלכם (והנה החלק המסובך) בלי להאשים או לשפוט את האדם האחר.

 

קל להשתמש במילים שמשלבות רגשות עם האשמות, כמו התעללות, בגידה, התקפה, מניפולציות, הזנחה, ואיום.

 

הישארו עם תחושות שאינן מאשימות את בני הזוג באופן סמוי, עם מילים כמו פגיעה, פחד, עצב, בלבול, הפתעה.

 

מילים אלו ייצרו קשרים במקום תגובות הגנתיות.

 

השתמשו ב'אני' והתרחקו מ'את/ה'.

 

כאשר אנו נלחמים עם בני הזוג שלנו אנו לעתים קרובות מביעים את רגשותינו על ידי הפניית אצבע והאשמות, כגון, 'אתה גורם לי להרגיש מוזנחת כי אתה אף פעם לא מקשיב לי ותמיד מאחר לי, ולא אכפת לך מהבית שלנו.'

 

הישארו עם הצהרות 'אני' כמו, 'כשראיתי שדלת המוסך עדיין פתוחה הרגשתי מתוסכל מכך שאנו מאחרים. הרגשתי גם פחד שהבית שלנו לא יהיה בטוח בזמן שאנחנו לא נמצאים שם.'

 

כאשר בן זוגנו מתוודה על רגשותיו מבלי להאשים אותנו או לשפוט אותנו, זה נותן לנו את המרחב להיכנס לנעליו, לשמוע את רגשותיו ולהיות פתוחים למצוא פיתרון.

 

אם לא מאשימים אותנו ברגשות של בני זוגנו, אין צורך להגן על עצמנו או להגן עליהם.

2 – הביעו את צרכיכם

ביטוי הצרכים שלכם לא אומר להציב דרישות או לתפעל מישהו כדי לספק את הצרכים שלכם. המשמעות היא לציין בצורה ברורה וישרה קדימה את הצרכים שלא נענו כרגע. הצרכים שלכם יכולים לבוא לידי ביטוי בפשטות ובבהירות.

3 – העלו בקשה

בכל אי הסכמה, ישנם צרכים שלא נענו, ויש בקשות שנוכל להעלות כדי לענות על הצרכים הללו. לעתים קרובות ויכוחים מותירים אותנו בתחושת נסערות ולא ברור באילו צעדים כדאי לנקוט כדי למצוא פתרון. אנחנו כל כך עסוקים בהגנה על עצמנו מפני האשמה ושיפוט שאנחנו אפילו לא מסוגלים לשמוע את בקשת בני הזוג שלנו.

 

שקלו איזו בקשה תוכל להעלות בפני בני הזוג שלכם כדי שהם יבינו מה הם יכולים לעשות כדי לענות על הצרכים שלכם.

4 – הישארו פגיעים

להישאר פגיע בעיצומו של ויכוח יכול להרגיש לפעמים בלתי אפשרי. איך נראית פגיעות? זה לא להגן על עצמכם.

 

פגיעות היא לא חולשה, היא לא כניעה, היא לא מעניקה כוח לצד השני. פגיעות היא הכרה בליקויים שלנו ואומץ כדי להראות את הרגשות שמתחת לכעס שלנו, כמו עצב, אכזבה, פחד. אלה הרגשות שמנהלים בדרך כלל את ההצגה.

5 – הראו אמפתיה

כשאתם מאזינים לבני הזוג שלכם משתפים את הרגשות שלהם, הפגינו אמפתיה שמראה להם שאתם מקשיבים למה שהם אומרים.

 

להיות אמפתיים לא אומר להסכים עם הפרשנות שלהם למה שקרה, זה פשוט להכיר בכך שאתם שומעים את מה שהם אומרים ואכפת לכם מהרגשות שלהם.

תופתעו כמה מהר הויכוח ייעצר כאשר בני הזוג שלכם ישימו לב לאמפתיה שלכם. הסלמה מתרחשת כשאנחנו לא מרגישים ששומעים אותנו. ברגע שאנחנו מרגישים שמקשיבים לנו, מערכת העצבים שלנו יכולה להירגע, וניתן למצוא פתרונות.

 

הדפיסו את המאמר הזה כדי שתוכלו להזכיר אחד לשני את כלי התקשורת הללו. די מהר הם יהפכו לחלק טבעי מאופן העבודה שלכם ברגעים קשים.

 

לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר https://bunnyboo.co.il/